Programtips P3

Lördag 19 september: Lilla Al-Fadji gästas av Fredrik Wikingson

Kl. 16.03

Fredrik Wikingsson är programledare, journalist, författare och universellt känd som ena halvan av Filip & Fredrik. För Lilla Al-Fadji berättar han bland annat om sin relation till döden och tanken att återfödas som en sten längst ner på havets botten och om sin pappas nakenhet.

Han vill helst inte hamna i bråk men om han nu råkar göra det så är han snabb på att fly fältet. Det gäller även om kollegan Filip Hammar råkat befinna sig i en knivig sits. Då ska han inte räkna med uppbackning i form av Fredrik Wikingsson. Även om Fredrik är "ett ryggradslöst kräk", som han själv väljer att kalla sig, så har han samtidigt en rad goda egenskaper. Han är bland annat bra på att fantisera fram en ny kumpan, ifall något skulle hända Filip. Då är det egentligen bara två personer som skulle kunna ta hans plats: Taylor Swift och/eller Carl Bildt. Överraskande nog är det alltså inte idolen Bob Dylan som skulle få bli den nya vapendragaren, även om Fredrik och Bob verkar ha ett och annat gemensamt:

- Dylan är ju jättekomplicerad och en sociopat mer eller mindre. Jag tror att vi alla är psykopater men olika bra på att dölja det.