Pressmeddelande 2015-09-29

Hypoteket - pengarna och livet med Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea

Hypoteket är ett helt nytt poddradioprogram som tar ekonomi på allvar och synar siffrorna och kalkylerna som styr våra liv. Programledare är Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Första delen av Hypoteket finns på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play 13 oktober kl. 06.00.

Ekonomi är för viktigt för att endast ekonomer och experter ska bry sig. I Hypoteket funderar Emanuel Sidea och Tiffany Kronlöf bland annat på de dolda drivkrafterna: hur väl lönar sig brott? Vilket är det ekonomiskt smartaste karriärsvalet?

– Efter att ha spelat in den här podden är jag inte längre rädd för ordet ekonomi. Mer taggad, förstår man sig på ekonomi förstår man sig även på världen på ett nytt sätt, säger Tiffany Kronlöf.

– Jag hoppas att vi ska få fler att våga prata om ekonomi och pengar, vad saker och ting är värda och priset vi betalar för våra beslut, säger Emanuel Sidea.

Och de  tittar närmare på börsen, affärer och beslutsfattande – och ställer ekonomiska frågor på sin spets. Vad är ett liv värt? Kan man försäkra sig mot allt? Och vad kostar det – egentligen? Hypoteket läggs ut på sverigesradio.se eller i appen Sveriges Radio Play 13 oktober kl. 06.00.

Om Tiffany Kronlöf
Tiffany Kronlöf är musiker och skådespelare. Hon är medskapare av SVT-succéen "Full patte” (säsong två snart ute) och turnerar just Sverige runt med den utsålda föreställningen "Slå pattarna i taket". 

Om Emanuel Sidea 
Emanuel Sidea är ekonomijournalist med lång erfarenhet av att bevaka företag, näringsliv och internationell ekonomi för några av Sveriges största affärstidningar.

Pressbild:
Hypoteket med Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Foto: Johanna Arnström/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3578336_3000_2000.jpg 

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3578337_3000_2000.jpg

För mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig
caroline.meyer@sverigesradio.se

0730-70 25 00Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen