Pressmeddelande 2015-09-17

Nyheter från Sisuradio i P4 – tvåspråkiga nyheter varje vardag

Måndag 21 september är det premiär för Sisuradios nyhetssändningar i P4. Sändningarna är tvåspråkiga och innehåller material från Sisuradios olika bevakningsområden – allt från minoritetspolitik på riksnivå till kultur och språkfrågor. ”Nyheter från Sisuradio” sänds vardagar i P4 kl. 12.56–12.59.

2 400 000 människor i Sverige har en koppling till det finska, antingen direkt via egna släktband eller genom ett specialintresse.*

– Med Nyheter från Sisuradio vill vi nå den stora gruppen svenskar som har finsk bakgrund men som kanske inte talar finska dagligen. Samtidigt tror jag att Sisuradios perspektiv kan bidra till att bredda nyhetsutbudet i P4 och att våra nyheter är intressanta även för lyssnare utan en tydlig finsk koppling, säger Sofia Taavitsainen, kanalchef, Sisuradio.

Sisuradio är Sveriges Radios finskspråkiga kanal och den primära målgruppen är de drygt 700 000 personer i Sverige som har finsk bakgrund – i första, andra eller tredje generation. Sisuradio bevakar minoritetspolitik på riksnivå såväl som i kommuner och landsting, inom skola och äldreomsorg, integrationsfrågor, kultur, språk och identitet med unik kompetens.

* Enligt en ny undersökning som TNS-Sifo gjort på uppdrag av Sveriges Radio där invånare i Sverige frågats om sina kopplingar till det finska språket, meänkieli, Finland och Tornedalen.

Nyheter från Sisuradio sänds vardagar i P4 kl. 12.56–12.59.

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Stjernberg, vik pressansvarig P4
robert.stjernberg@sverigesradio.se
073-712 43 98

Sofia Taavitsainen, kanalchef, Sisuradio
sofia.taavitsainen@sverigesradio.se
073-328 09 23