Sveriges Radios sociala medier-handbok version 2.0. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
Sveriges Radios sociala medier-handbok version 2.0. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
Pressinbjudan 2015-09-21

Hur kan redaktioner arbeta med sociala medier? Ny version av handbok presenteras på Bokmässan

Den första utgåvan av Sveriges Radios sociala medier-handbok släpptes 2013. Handboken, med tips och råd om hur en redaktion kan arbeta i sociala medier, fick stor spridning med över 40 000 nedladdningar av pdf-utgåvan. Välkommen till förhandspresentation av uppföljaren med möjlighet att få ett av de få, tryckta exemplaren. Torsdag kl. 12.30 på Bokmässan.

Pressträff
Christian Gillinger, chef Sociala medier, presenterar Sociala medier-handboken 2.0.
Tid: Torsdag 24 september kl. 12.30-13.00
Plats: Sveriges Radios monter B08:40

Intervjutid
Efter presentationens slut finns möjlighet till enskilda intervjuer med Christian Gillinger om boken och om Sveriges Radios arbete med sociala medier. För intervjutid, anmäl till eva.sahlin@sverigesradio.se

Handboken vänder sig till redaktioner och journalister och pdf-versionen av den släpps senare i veckan på http://t.sr.se/srhandbok (obs att den tidigare versionen ligger där för närvarande.)

Version 2.0 innehåller bland annat utökade avsnitt om crowdsourcing, källkritik och undersökande journalistik, ett helt nytt avsnitt om krishantering i sociala medier och ett fördjupat avsnitt om hur man gör bra publiceringar och använder foton kreativt.

– Den första versionen spreds långt utanför Sveriges Radios gränser och utnämndes till ”standardverk” och ”en bra bas för alla som vill sjösätta sina digitala redaktionella färdigheter”. Med den nya versionen tar vi det ett steg längre med fördjupningar och en del helt nya avsnitt, säger Christian Gillinger.

Pressbild: Sociala Medier-handboken, v 2.0. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3580295_3000_2250.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, PR- & presschef 
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".