Jan Gradvall och Seinabo Sey. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
1 av 2
Jan Gradvall och Seinabo Sey. Foto: Lovisa Ohlson/Sveriges Radio
Poddpremiär för Gradvall. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2 av 2
Poddpremiär för Gradvall. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programtips Podd

Lördag 17 oktober-Poddpremiär för Gradvall

Jan Gradvall, en av Sveriges ledande musikjournalister, gör i åtta avsnitt reportage och på djupet-intervjuer om musik. Premiäravsnittet 17 oktober är en resa om Beyoncés inflytande på övriga artistvärlden.

Första avsnittet av Gradvall är en närstudie av fenomenet Beyoncé. De som intervjuas i programmet är Seinabo Sey, Zara Larsson, Sabina Ddumba, Noshin Davarasl och Marit Bergman.

– Det finns en begränsning i att bara skriva om musik. Att få kunna spela upp ljudexempel från låtar och höra musiker prata om musik ger andra möjligheter. Efter 35 år som musikjournalist är jag överfull av idéer som jag vill förverkliga, säger Jan Gradvall.

Kommande avsnitt av Gradvall innehåller intervjuer på olika teman med bland andra Per Gessle, Anna Ternheim, Deportees, Jonas Åkerlund, Kajsa Grytt, Nicke Andersson och legendariska basisten Carol Kaye.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista