Playing for life. Illustration/collage. ROI.
Janine Jansen, Daniel Blendulf, Michael Weinius, Anna Larsson, Martin Fröst.
Pressmeddelande 15-10-19

Klassisk musik för flyktinghjälp

För första gången arrangeras en stor klassisk stödkonsert i Berwaldhallen med medlemmar ur symfoniorkestrar och körer samt solister. Initiativtagare till konserten Playing for Life är operasångerskan Anna Larsson, Radiosymfonikerna och Johannes Nebel. Alla deltagande musiker och sångare tillhör den absoluta eliten i den klassiska världen och de kommer att framföra sin egen favoritmusik med Mahler, Brahms, Mozart med flera.  Alla musiker och sångare deltar ideellt i konserten och intäkterna går oavkortat till Radiohjälpen.

- Klassisk musik passar bra i en svår tid. Det finns en djup, sann och ärlig känsla i den klassiska musiken, säger Anna Larsson. Den är ett konstnärligt uttryck som innebär att vi ger något av oss själva utan att förvänta oss något tillbaka. Det finns ett budskap i musiken, som gör att du känner dig öppen och mjukare i själen. Vi får inte stänga oss och bli rädda! 

Musikerna och sångarna som deltar i Playing for Life är medlemmar ur  Radiosymfonikerna, Radiokören, Kungliga Filharmonikerna, Kungliga Hovkapellet och  Lunds studentsångare. Dirigent är Daniel Blendulf. Dessutom deltar, förutom alten Anna Larsson, även tenoren  Michael Weinius och Martin Fröst, klarinett samt Janine Jansen, violin.

Playing for Life innehåller musikernas och sångarnas favoritmusik av exempelvis Mozart, Beethoven, Mahler, Schönberger och Brahms.  Det blir ett unikt tillfälle för alla musiker och sångare att mötas i en fantastisk konsert.

-  Vi har länge diskuterat att göra något med anledning av de flyktingar som kommer till Europa. Vi ville arrangera en högkvalitativ klassisk konsert med musiker och sångare som håller lika hög kvalitet som Radiosymfonikerna och Radiokören. Och vi lyckades!, säger Anna Larsson.

Alla musiker, sångare, tekniker, administratörer som är engagerade i Playing for Life, arbetar utan ersättning för att samla in pengar till Radiohjälpens organisation som stödjer flyktingar i Europa.

Program lördag 7 november kl 20.00 i Berwaldhallen:

Medlemmar ur: Sveriges Radios Symfoniorkester Radiokören Kungliga Filharmonikerna Kungliga Hovkapellet Lunds Studentsångare

Daniel Blendulf, dirigent Anna Larsson, alt Michael Weinius, tenor Martin Fröst, klarinett Janine Jansen, violin

Tonsättare: TORMIS BRAHMS MAHLER LEONCAVALLI FRÖST MOZART STRAUSS MASSENET

För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta Inger Söderholm, tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista