Cilla Benkö. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Cilla Benkö. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-10-24

Cilla Benkö vald till ordförande för Prix Europa

I går delades det prestigefyllda radio- och tv-priset Prix Europa ut i Berlin. I dag blev det klart att Sveriges Radios vd Cilla Benkö blir ny ordförande för Prix Europa.

Prix Europa är Europas största tävling för radio-, tv- och online-produktioner. Priset har delats ut sedan 1987.

– Det som är unikt med Prix Europa är det stora medlemsengagemanget. De som nomineras till ett pris utgör också juryn vilket gör detta till ett väldigt speciellt pris. Att hedrads av kollegor är extra fint. Så jag är oerhört glad över att få vara med och som ordförande stötta och utveckla Prix Europa in i en framtid då public service är viktigare än någonsin, säger Cilla Benkö, som tidigare varit vice ordförande för Prix Europa.

Cilla Benkö efterträder Roger de Weck, chef för SRG SSR i Schweiz.

Mer om Prix Europa:
Prix Europa belönar Europas bästa produktioner inom radio, TV och online. Prix Europa delas ut i totalt 10 kategorier och utmärker sig genom sin transparenta juryprocess där alla nominerade bidrag utvärderas i öppna diskussioner.

Prix Europas styrelse väljer sin ordförande och vice ordförande från någon av medlemsorganisationerna: http://prixeuropa.eu/alliance/members

Mer info:

http://prixeuropa.eu

Pressbild
Cilla Benkö, Sveriges Radios vd samt nyutnämnd ordförande för Prix Europa. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/3476349_2048_1152.jpg

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig
caroline.meyer@sverigesradio.se 
0730-70 25 00

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".