P2 Live Folk Rubinsztein/Nolgård/Karlsson
P2 Live Folk Rubinsztein/Nolgård/Karlsson
Programtips P2

Tisdag 17 november: P2 Live Folk från Korrö Folkmusikfestival

Kl. 19.03

P2 Live från Korrö Folkmusikfestival i somras med Rubinsztein/Nolgård/Karlsson och Dreamer’s Cirkus.

 

Med den solida fioltrion Anna Rubinsztein, Johanna Nolgård och Anna Karlsson följer gung och sväng med hälsningar från Värmland. I trakterna runt Arvika lärde Anna Karlsson och Johanna Nolgård redan i barnaåren sig den svåra konsten att spela fiol och de fostrades i den folkliga spelmanstraditionen. På Musikhögskolan i Stockholm träffade de Anna Rubinsztein.

Få folkmusikband kan skryta med att ha spelat på Operan i Sydney. För Dreamer’s Cirkus blev det möjligt i samband med att bandets fiolist Rune Tonsgaaard Sörensen skulle motta det danska kronprinsparets Stjernedryspris 2013, ett pris som ges till unga talanger. Och virtuositet är ett av bandets varumärken. De två övriga musikerna är Ale Carr på cittern och Nikolaj Busk piano och dragspel gör sitt till för att sprida respektlösa musikaliska överraskningar med rötter i folkmusik, klassiskt och eget material.

Inspelat 24 och 25 juli 2015.

Presentatör: Meta Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".