Pressmeddelande 2015-11-23

Alisa Bosnic ny chef för Sveriges Radio Uppland

Alisa Bosnic blir ny övergripande chef för Sveriges Radio Uppland, med P4 Uppland och Vetenskapsredaktionen. Hon kommer närmast från rollen som nyhetschef på Dalarnas Tidningar.

– I Alisa Bosnic får Sveriges Radio Uppland en erfaren och driven publicist som ständigt söker nya vägar att stärka relationen till publiken och skapa fortsatt utveckling i det journalistiska innehållet. Alisa Bosnic är en nyfiken, engagerad, kreativ och strukturerad chef som passar utmärkt in i rollen, säger Jakob Sillén, chef för Område Mälardalen där Sveriges Radio Uppland ingår.

Alisa Bosnic har det senaste året varit redaktionschef, nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar i Falun, dit hon rekryterades från VLT i Västerås. På VLT var hon bland annat nyhets- och webbchef under fyra år, reportage-/magasinchef och kulturredaktör. Hon har också en bakgrund som kriminalreporter.

– Alisa har i sitt ledarskap en tydlighet som skapar trygghet och en stabil grund för kontinuerlig utveckling – av ett utbud som redan i dag är väldigt starkt. Det granskande, agendasättande arvet kommer Alisa att förvalta och bygga vidare kring, i kombination med nya perspektiv och en fortsatt utveckling av FM-utbudet, det digitala utbudet och dialogen på våra sociala plattformar, säger Jakob Sillén.

Alisa Bosnic ser fram emot uppdraget att leda Sveriges Radio Uppland.

– Det ska bli oerhört spännande att komma till två så erfarna och kunniga redaktioner. Jag hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter och att vi tillsammans kan utveckla journalistiken ytterligare. Och inte minst komma ännu närmare vår publik, säger Alisa Bosnic.

Alisa Bosnic tillträder sin tjänst den 11 januari. Hon efterträder Andreas Miller, som i september rekryterades till jobbet som chef för SR Stockholm.

Pressbild:

Alisa Bosnic. Foto: Tony Persson. 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Jakob Sillén, områdeschef Mälardalen
jakob.sillen@sverigesradio.se  
08-784 50 00

Eva Sahlin, PR- och presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52