Danföredan med Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell
Danföredan med Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell Foto: Anders Roth, Johan Ljungström, Mattias Ahlm och Micke Grönberg/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-11-24

Kulturtomtarna är tillbaka!

På allmän begäran är de åter: kulturtomtarna och uppesittarhabituéerna Karsten Thurfjell och Gunnar Bolin. Efter att ha vilat under en sten i skogen i fem år är de nu redo att komma åter danföredan, 23 december kl. 22.10 i P1.

Traditionen med Karsten Thurfjell och Gunnar Bolin som uppesittarvärdar i P1 började redan 1990 och pågick i tjugo år till 2010. Nu är de åter tillbaka och de har lovat att alla kommer att känna igen sig. De är lika nyfikna på julmarknader, drycker, mat och kultur som förr. I år går resan till Helsingfors där de söker svaret på kålrotlådans hemlighet. Med sig har de flera gamla bekanta: Claes Hylinger, Ingrid Luterkort, Måns Westfelt och på allmän begäran blir det musik med bland andra: Beyoncé, Bryan Ferry, Johnny Hallyday och Towa Carson.     


Danföredanstök med Karsten Thurfjell och Gunnar Bolin sänds 23 december kl. 22.10-00.45 i P1 och finns för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Pressbild
Danföredan med Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell. Foto: Anders Roth, Johan Ljungström, Mattias Ahlm och Micke Grönberg/Sveriges Radio
Pressbild


För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista