Elektroniskt i P2. Lisa Wall, Erik Mikael Karlsson, Helena Lopac,  Sandra Mickelsson och Johanna Olofsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Elektroniskt i P2. Lisa Wall, Erik Mikael Karlsson, Helena Lopac, Sandra Mickelsson och Johanna Olofsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-12-30

Helena Lopac ny programledare för Elektroniskt i P2

Nytt år och ny programledare för ”Elektroniskt i P2” – efter årsskiftet tar Helena Lopac över rodret i programmet som seglar över den elektroniska musikens världshav. Tidigare programledare Lisa Wall blir ny producent för Malmöredaktionens sändningar.

– Elektroniskt i P2 är ett fantastiskt program som rymmer allt som går under den breda parollen ”elektronisk musik”. Det nya, det experimentella, pionjärerna, det udda, det dansanta, det vackra, det fula, det smala och det breda – och de där ljuden som kittlar våra öron på ett alldeles speciellt sätt, säger Helena Lopac.

Årets första Elektroniskt i P2 sänds söndag 3 januari kl. 20.00.

Om Helena Lopac:
Helena Lopac har jobbat som reporter för Elektroniskt i P2 sedan starten 2013 och hon har tidigare även arbetat med föregångaren Monitor. Hon har i drygt tio års tid jobbat med radioproduktion och hon hörs till exempel i Kalejdoskop i P2. 2010 gjorde hon tillsammans med journalisten Petra Quiding en musikresa genom Europas minoritetsspråk som blev programserien Musihkka i både P2 och P1.

Mer om Elektroniskt i P2:
Elektroniskt i P2 sänds söndagar kl. 20.00 i P2. I Malmöredaktionen ingår förutom Helena Lopac och Lisa Wall också Erik Mikael Karlsson, Sandra Mickelsson och Johanna Olofsson. Elektroniskt i P2 sänder från Malmö till och med 20 mars, sedan tar Stockholmsredaktionen över fram till sommaren.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4432

Pressbilder:
Helena Lopac. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/images/1191/3623768_5000_3333.jpg 

Elektroniskt i P2. Lisa Wall, Erik Mikael Karlsson, Helena Lopac, Sandra Mickelsson och Johanna Olofsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/images/1191/3623770_5000_3333.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Stjernberg, vik pressansvarig P2
robert.stjernberg@sverigesradio.se
073-712 43 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".