P1-dokumentär: Kokainligan Foto: Magnus Arvidsson/Sveriges Radio
P1-dokumentär: Kokainligan Foto: Magnus Arvidsson/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-01-15

Ny P1-dokumentär: Narkotikapolisens son drev kokainliga

Kokainligan av Magnus Arvidson
51 min

Alexander drog in stora pengar på kokainförsäljning i ett omfattande kokainnätverk. Nu träder han fram och berättar om åren som droghandlare i nya P1-dokumentären ”Kokainligan”.

– Min pappa är polis och jobbar just med narkotika så det är klart att det var komplicerat.

Vintern 2009 slår sig en ny aktör in på kokainmarknaden i Stockholms innerstad. Ligan har en ny serviceidé - hemkörning av kokain med hjälp av bud och hyrbilar. Ligans medlemmar är unga och ostraffade. 

Det blev framgångsrikt. Vi drog in stora pengar och sålde stora mängder kokain, det sköttes som ett vanligt företag, säger Alexander.

Men pengarna gick snabbt åt, 30–40 000 kronor på Stureplans vip-fester, nyköpt Rolexklocka och en BMW i 5-serien för 600 000 kronor. För P1 Dokumentär berättar nu Alexander, tillsammans med sin pappa, för första gången om dubbelspelet och den speciella familjesituationen.

Min pappa är polis och jobbar med narkotika, men jag sket i honom och hela min familj vid den här tiden. Jag var bitter på honom och nästan njöt av att jag var hans motsats.

Alexander dömdes 2012 till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han släpptes nyligen fri och jobbar idag med att hjälpa ungdomar i föreningen Process Kedjan. 

– Nu bidrar jag till något positivt. Jag jobbar med ungdomar som har samma problematik som jag hade, att jag får göra det är för mig som att leva i en dröm. 

P1-dokumentären ”Kokainligan” sänds söndag 17 januari kl. 15.03 i P1 men går att lyssna på här:
z

 

Pressbild:
P1-dokumentär: Kokainligan Foto: Polisen
http://sverigesradio.se/sida/images/2938/3630646_3017_2487.jpg


För mer information, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-702500

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".