Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Programtips P1

Torsdag 4 februari i Meny: Lakrits är inte bara godis. Det är en krydda för matlagning också.

Publicerat tisdag 26 januari 2016 kl 15.55
Lakritsgranulat och lakrits med salmiak. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
Lakritsgranulat och lakrits med salmiak. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

Kl. 10.03

Elisabeth Johansson guidar lyssnarna in i lakritsens värld. Elisabeth är kock och konditor och författare till många kokböcker, bl a en om lakrits. I programmet berättar hon om lakritsens historia, om hur den odlas i Kalabrien i foten på Italien och hur den kan användas i både mat, bakning och desserter.

Dessutom får man veta hur det första lakritsgodiset kom till och hur det har utvecklats under de senaste åren. Och om lakritsens roll i läkemedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".