Ladda ner bild på Sara Stenholm. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Ladda ner bild på Sara Stenholm. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-01-27

Premiär för USA-valpodden med Sara Stenholm

Vem ska ta över i Vita Huset? En populist eller en socialist? En man eller en kvinna? Följ den amerikanska valrörelsens uppgångar, nedgångar, retorik och avhopp - från första nomineringsmötet över konventen, till presidentvalet, varje vecka i USA-valpodden med Sara Stenholm. Start onsdag 3 februari kl. 16.00 på sverigesradio.se.

Sara Stenholm, som tidigare arbetat som utrikeskorrespondent i New Yourk och även vuxit upp i USA, programleder USA-valpodden. Vid sin sida har hon bland andra Ekots utrikeschef Ginna Lindberg och Studio Ett:s programledare Lasse Johansson. Sveriges Radios nuvarande USA-korrespondenter Inger Arenander och Agneta Furvik kommer också medverka.

– Det är ett extremt spännande läge i USA med väldigt speciella kandidater. Det blir roligt att ta tag i dessa frågor igen, säger Sara Stenholm.


USA-valpodden har premiär onsdag 3 februari kl. 16.00 och därefter läggs ett avsnitt ut varje onsdag kl. 16.00 på sverigesradio.se.


Om Sara Stenholm:
Sara bor på Söder i Stockholm och är sedan 2007 programledare för ”Godmorgon världen!” i P1. Hon har vuxit upp i USA och tidigare arbetat som korrespondent i New York.

Pressbild:
USA-valpodden med Sara Stenholm. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/79eb0605-db3a-48b1-92a8-08c6e0998668.jpg


För mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se 
0730-702500

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista