Maria Salah. Foto: Emma Janke
1 av 2
Maria Salah. Foto: Emma Janke
Aris Fioretos. Foto: David Brandt
2 av 2
Aris Fioretos. Foto: David Brandt

Måndag 15 februari: Premiär för Mary - en Radioföljetong i 35 delar av Aris Fioretos

Kl. 11.35-12.00
Det är 70-talets Grekland och studenterna är rusiga av uppror. Samtidigt har en liten sol just slagit rot i en ung kvinnas kropp. Vetskapen om barnet som växer är så ny att hon ännu inte hunnit prata med sin fästman när hon grips under en demonstration. Hon placeras i en cell och kallas nummer fyra, eftersom hon vägrar uppge sitt namn. Hon berättar heller ingenting om pojkvännen som tillhör ledarna för upproret på högskolan och vars röst agiterade i studentradion.

Författaren Aris Fioretos nominerades till Augustpriset för sin roman Mary och tilldelades Sveriges Radios romanpris 2010 för Den siste greken.

Skådespelerskan Maria Salah läser Radioföljetongen Mary i 35 delar. Hon spelade nyligen i den uppmärksammade föreställningen Vitsvit Unga Klara och under våren 2016 är hon aktuell igen i föreställningen ”X” på samma scen.

Författare: Aris Fioretos
Uppläsare: Maria Salah
Förlag: Norstedts
Musik: Change (in the house of flies) med Midnite String Quartet
Slutmix: Ljudbang AB
Produktion: Emma Janke

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista