Pira och Bråding i P3. Linda Pira. P3 Sveriges Radio.
Linda Pira. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programtips P3

Söndag 7 februari i Pira & Bråding i P3: Fightern Madeleine Vall om idrottskarriären som slogs i bitar

Kl. 14.03-16.00
När fightern Madeleine Vall stod på toppen av sin idrottskarriär så hände det som absolut inte fick hända. Hon fick beskedet att hon aldrig mer skulle kunna fightas, att hon var en smäll ifrån döden och allt rasade i hennes värld.

Madeleine Vall är en av världens främsta thaiboxare, en flerfaldig mästare som har mer än 70 matcher i bagaget. Madeleine levde verkligen fighting, hon andades boxning och pressade sin kropp till det yttersta. Allt för att lyckas ta sig till nästa steg, till nästa medalj. Men inför VM i Malaysia 2014 så orkar kroppen inte längre, hon kollapsar på hallgolvet och blir liggandes där. 

- Jag vaknar upp bland träningsväskorna och vet inte hur länge jag har legat på golvet. Jag hör som ett mantra inom mig som upprepar; ”jag orkar inte mer, jag orkar inte mer, jag orkar inte mer”, berättar Madeleine Vall i programmet.

Hennes historia slutar inte här. Ett år senare, den 29 september 2015 så får hon ett mardrömsbesked som får hela hennes värld att rasa. ”Du är en smäll ifrån att dö”, lyder läkarens dom. Madeleine har minst två hjärnskador och hennes idrottskarriär är totalt över. Och i samma stund så känner hon även att hennes liv inte är värt att leva längre.

Programledare är Linda Pira.

Pira & Bråding i P3 sänds söndagar kl. 14.03-16.00. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista