Michael Österlund. Sveriges Radio.
Michael Österlund. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm
Pressmeddelande 2016-02-05

Michael Österlund ny chef för område Öst

Nu är det klart att Michael Österlund, i dag biträdande Ekochef, blir ny chef för område Öst som innefattar P4-kanalerna Kalmar, Kronoberg, Jönköping och Östergötland.

- I Michael Österlund får kanalerna i Öst en av företagets mest meriterade chefer, säger programdirektör Björn Löfdahl. Med sina erfarenhet av ekonomijournalistik, lokal journalistik och flera roller i Ekots ledning får område Öst en stark och kunnig chef.

Michael Österlund har under de senaste 12 åren haft flera olika chefsbefattningar inom Sveriges Radio och har de senaste drygt åtta åren ingått i Ekots redaktionsledning. 2006-2007 Var han kanalchef vid P4 Västmanland.

På Ekot har Michael Österlund har varit ekonomireporterchef, utvecklingschef och under fyra år biträdande Ekochef och nyhetschef. Under en period var han även publiceringschef. Under andra halvåret 2015 har Michael Österlund varit t.f. Ekochef och ansvarig utgivare.

- Ekot är en fantastiskt arbetsplats med oerhört kompetenta medarbetare. Samtidigt känner jag att det är dags för mig att göra något nytt och när möjligheten i Öst dök upp så kände jag entusiasmen bubbla i mig, säger Michael Österlund som själv kommer från Jönköpings län.

- P4 är så oerhört viktigt för det lokala livet runt om i Sverige och är en mycket viktig del av Sveriges Radio. Det ska bli jätteroligt att få arbeta med utvecklingen av journalistiken i område öst, som även gör en hel del riksproduktion, säger Michael Österlund.

Michael Österlund efterträder Marit Andersson och tillträder sitt nya uppdrag den första april.

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, PR- och presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista