Pressbild: Barnradions sportlovsföljetong Bleckmossen - Tunnelflickan. Ill: Carolina Ståhlberg.
Pressbild: Barnradions sportlovsföljetong Bleckmossen - Tunnelflickan. Ill: Carolina Ståhlberg. Foto: Ill: Carolina Ståhlberg.
Pressmeddelande 2016-02-05

P4 sänder efterlängtad följetong om Bleckmossen på sportlovet

Många unga har en relation till serien Bleckmossen som har publicerats i Kamratposten sedan 2006. Nu har serien blivit radio för första gången. Under sportlovet sänds novellen Bleckmossen – Tunnelflickan som radioföljetong måndag-fredag kl. 09:50-10:00 i P4:s lokala kanaler. Uppläsare är skådespelaren Happy Jankell.

Siri och hennes kompis Amir bor i Bleckmossen. En dag tar de tunnelbanan in till stan för att kolla i affärer, precis som de gjort säkert hundra gånger förut. Men vem är damen som de träffar vid spärrarna i Bleckmossen och som dyker upp igen på tunnelbanan hem? Varför tittar hon så intensivt på Siri? Det är nästan som om hon tittar rakt in i henne; som om de delade en hemlighet.

När tåget får strömavbrott och stannar mellan två stationer får Siri och Amir se något i mörkret som de aldrig sett förut.

Håll en vän i handen och följ med på ett spännande äventyr ner i tunnelbanan.

10-årsjublieum för Bleckmossen
Bleckmossen – Tunnelflickan är skriven av Oskar Ekman, författare och journalist som bland annat varit redaktionschef på Kamratposten där den första Bleckmossen-serien publicerades 2006. Oskar Ekman är upphovsmannen bakom serien som firar 10-årsjubileum i år. Tillsammans med illustratören Carolina Ståhlberg har han gett ut två böcker med samlade historier om gänget i Bleckmossen och en fristående bok, Sjöhästens hemlighet.

Sändningsdatum: Bleckmossen – Tunnelflickan sänds måndag-fredag kl. 09:50-10:00 i din lokala P4-kanal under sportlovet. Sportlovet varierar mellan vecka 7 och 11 beroende på var i landet man bor. Följetongen kommer även att finnas i appen Sveriges Radio Play under Novellklubben från 15 februari.

Pressbild Bleckmossen - Tunnelflickan
Illustration: Carolina Ståhlberg.

Uppläsare: Happy Jankell; producent: Lena Öberg; exekutiv producent: Linda Belanner. Bleckmossen - Tunnelflickan är producerad för Sveriges Radio av Produktionsbolaget Munck.

Presskontakt:
Maria Lekteus, pressansvarig Barnradion
maria.lekteus@sverigesradio.se
073-712 32 21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista