Hårda ord. Ord kan vara hårda och göra ont. Vad får man säga och var kommer alla hårda ord ifrån? Hårda ord är URs nya serie i Barnradion.
Hårda ord. Ord kan vara hårda och göra ont. Vad får man säga och var kommer alla hårda ord ifrån? Hårda ord är URs nya serie i Barnradion. Illustration: Siri Carlén. Foto: Illustration: Siri Carlén.
Programtips P4

Måndag 15 februari i Barnradion i P4: Hårda ord - ny serie från UR

kl. 18:43-18:55
Hårda ord är en ny serie från UR. I fem program träffar Victor Bengtsson barn och pratar med dem om hårda ord. 

– Långben kallas några för att de är långa, dvärg kallas jag ibland, sen säger de tjockis, mcdonalds, adhd-barn, cp-barn... det är inte så många ord, men det är några som upprepas ofta, berättar Asal Hilow i Barnradions nya serie Hårda ord.

Asal tröttnade på alla hårda ord och skrev en insändare om att fler borde säga till när barn är elaka mot varann.

Hårda ord är en ny serie från UR. På tv kan man se program där man kan bli utröstad, där man kan bli utskälld och få veta att man sjunger fult eller dansar dåligt eller inte kan laga god mat. Får man säga såna saker som de säger i tv till en kompis på rasten? Vad är det för hårda ord som surrar i luften och hur känns det när någon säger hårda ord till en?

 I varje avsnitt ger vi oss också in i en satirisk medievärld tillsammans med skådespelarna Agnes Sjölund, Jörgen Thorsson och Jan Ärfström.

Del 1/5.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista