Radiokören. Foto: Kristian Pohl.
Radiokören. Foto: Kristian Pohl.
Pressmeddelande 2016-02-04

Radiokörens nya designstjärna

Designer Maria Sjödin har revolutionerat garderoben för många yrkesgrupper. Hon har blivit välkänd runtom i världen för att designa garderoben för kvinnliga präster. Casual Priest. Nu har hon även designat Radiokörens garderob.

Maria Sjödin designar couture och arbetar med ”slow fashion” d v s tidlös design i sin ateljé strax utanför Stockholm, i  Midsommarkransen.  Här har hon designat Radiokörens garderob.

-  Det var en spännande utmaning och en ära att få arbeta med en av världens bästa körer!  Med de specifika önskemål om lättskötta, men eleganta konsertklänningar, som ska fungera på scener runtom i världen, säger Maria Sjödin.

Maria valde att ta fram klänningar i tre olika nyanser av sobert grått för att ge utrymme för viss individualism.

Maria Sjödin designar couture och arbetar med slow fashion d v s tidlös design i sin ateljé strax utanför Stockholm, i Midsommarkransen. Här har hon designat Radiokörens garderob.

Radiokören under ledning av bland annat chefsdirigent Peter Dijkstra har en spännande säsong under 2016 med konserter och turnéer. Några exempel på kommande konserter är den 26 februari, då sjunger kören en Önskekonsert. Repertoaren har röstats fram av lyssnare från Klassisk morgon i Sveriges Radio P2. I mars reser Radiokören på turné i mellansverige och i april leder Kaspars Putniņš Radiokören i Hosokawas Lotusblomman. Våren avslutas den 27 maj i Musikhögskolan när Radiokören sjunger tillsammans med studerande vid Kungliga Musikhögskolan

 

För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta:
Inger Söderholm,tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".