Tendens - Två afghanska brorsor i familjen Zekrullah och Hamza från Afghanistan bor hos familjen Niklasson på Gotland.  Foto: Privat
Tendens - Två afghanska brorsor i familjen Zekrullah och Hamza från Afghanistan bor hos familjen Niklasson på Gotland. Foto: Privat
Programtips P1

Tisdag 23 februari i Tendens: Två afghanska brorsor i familjen

Kl. 11.03-11.30
Zekrullah och Hamza från Afghanistan bor hos familjen Niklasson på Gotland. De har hört att en flyktingpojke dödat en kvinna på ett boende och undrar om deras fostersyster Vendla undviker dem nu.

Familjen Niklasson består av två föräldrar, tre barn, två katter, en hund och en massa får. Och så brorsorna från Afghanistan som kom till dem i julas.

11-åriga Henning var tveksam till idén, men nu tycker han om sina nya brorsor. Vendla är 18 år och hela familjens favorit. Men hur ska hon hinna umgås både med alla sina bröder och sin pojkvän?

Och vart har mamma Miens iPad tagit vägen? Zekrullah oroar sig för att hon kanske misstänker dem. Man hinner undra mycket när man bara kan prata med varann via tolk ett par gånger i veckan.

Ett program av Lollo Collmar.


Tendens sänds mån-ons kl. 11.04, repris 20.03 och 23.30 i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista