The Creation of a New Image. Foto: Annika von Hausswolff
1 av 2
The Creation of a New Image. Foto: Annika von Hausswolff
Labour is labour everywhere. Foto: Annika von Hausswolff
2 av 2
Labour is labour everywhere. Foto: Annika von Hausswolff
Programtips P1

Tisdag 23 februari i P1 Kultur: Annika von Hausswolff

Kl. 13.00-14.00
Annika von Hausswolff slog igenom redan som elev på Konstfack med fotoutställningen Tillbaka till naturen där många av bilderna såg ut som om de var tagna på brottsplatser. Men det var inte foto eller bildkonst som fick henne att bryta sig loss och skapa sitt eget liv, utan det var musiken.

– Utan punken ingen Annika von Hausswolff, säger hon bestämt.

Eftersom hon inte fick någon konstnärlig eller intellektuell stimulans hemma sökte hon sig tidigt till människor och miljöer som gav de rätta impulserna – t.ex. skivbolaget Radium som på 80-talet i Göteborg förutom musik också arbetade med konstutställningar, poesiuppläsningar och författarbesök.

Nu är Annika von Hausswolff aktuell med en stor utställning på Hasselblad Center i Göteborg med verk från de senaste tio åren, och det där med brottsplatser, hotande våld och död kan fortfararande spåras i vissa bilder. För P1 Kulturs Mia Gerdin förklarar hon varför.


P1 Kultur sänds varje vardag mellan kl. 13.00-14.00 i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista