Silvana Imam och Martin Wicklin. Foto: Sveriges Radio
1 av 2
Silvana Imam och Martin Wicklin. Foto: Sveriges Radio
Pressbild Silvana Imam
2 av 2
Pressbild Silvana Imam
Programtips P1

Söndag 20 mars i Söndagsintervjun: Silvana Imam

kl. 08.05-08.50

Hon blev nyligen Årets artist på Grammisgalan, årets liveakt på P3 Guld-galan och nästa vecka släpps hennes första studioalbum: Naturkraft. Silvana Imam har beskrivits som en pionjär inom svensk hip hop och hennes konserter som "politiska och queerfeministiska väckelsemöten". Men nu är hon trött på att lyftas fram som den lesbiska, feministiska och antirasistiska rapparen – det är dags att visa upp andra sidor av sig själv.

I Söndagsintervjun i P1 med Martin Wicklin pratar Silvana Imam öppet och ärligt om uppväxten i Jakobsberg och vägen från att vara Erik i badbyxorna på lågstadiet till att bli Silvana i skinnjackan på den svenska rapscenen. 

Söndagsintervjun i P1 sänds söndagar kl. 08.05, men redan på torsdagar publiceras veckans avsnitt som podd på webben och i appen Sveriges Radio Play. Programmet sänds även i repris söndagar kl. 19.03 samt tisdagar kl. 03.02 i P1. 

Pressbild:
Silvana Imam och Martin Wicklin. Foto: Sveriges Radio


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista