Radiokören. Foto: Kristian Pohl.
Radiokören. Foto: Kristian Pohl.
Pressmeddelande 2016-02-23

Önskekonsert: LYSSNARNAS FAVORITVAL

Nu är det dags för Radiokörens och Klassisk morgons gemensamma Önskekonsert. Publiken har röstat fram sin favoritrepertoar.  

Under en vecka i januari pågick omröstningen bland Klassisk Morgons lyssnare och Berwaldhallens besökare.  Resultatet av röstningen blev en bred repertoar av nytt och gammalt med totalt 11 stycken som framförs av Radiokören a cappella. Det är första gången som en Önskekonsert har framförts live av Radiokören.

-   Jag tror vi har fina förutsättningar till en fantastisk Önskekonsert!  Lyssnarna har valt musiken, vilket betyder att vi redan vet att det som vi ska sjunga betyder något för någon, och en kör i absolut toppklass, Radiokören, kommer att framföra den. Så jag hoppas våra lyssnare ska få en fin upplevelse, säger Lone Larsen, dirigent.

ÖNSKEKONSERT:
Radiohuset Studio 2
Fredag 26 februari 2016 12:00
Radiokören
Lone Larsen
dirigent

Ur önskeprogrammet: Sergej Rachmaninov: Bogoroditse Devo ur Vesper Lars-Erik Larsson: Slutkoral ur Förklädd Gud

Den 26 februari kommer Radiokören att framföra  Önskekonserten a cappella i Studio 2. Önskekonserten sänds  i p2 Klassisk morgon den 29 februari mellan kl 9-10.

 

För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta Inger Söderholm,tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista