Michael Fannon, vinnare av Svensktoppen nästa 2015. Lasse Kronér och Carolina Norén. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Förra årets vinnare Michael Fannon tillsammans med programledare Carolina Norén och Lasse Kronér. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-02-25

Dags att skicka in bidrag till Svensktoppen nästa 2016

Mellan 1 mars och 1 april 2016 tar P4:s 25 lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till årets upplaga av ”Svensktoppen nästa”. För finallåtarna väntar radiospelningar i Sveriges största kanal P4 och vinnarbidraget får också en utmanarchans i P4:s populära listprogram ”Svensktoppen”.

För nionde året i rad har landets låtskrivare och artister chansen att tävla i Sveriges Radios rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa. Förra året kom det in 845 tävlingsbidrag och P4:s lyssnare fick höra massor av nyskriven och nyinspelad svensk musik.

– Det fortsatt stora intresset för P4:s musiktävling och allt härligt engagemang från musikmakare och publik landet runt är oerhört inspirerande. Nu ser jag och alla lokala P4-kanaler fram emot nya låtar och inspelningar till årets tävling, säger Maths Broborg, projektledare för Svensktoppen nästa.

Sångaren och låtskrivaren Michael Fannon från Norrtälje vann förra årets Svensktoppen nästa med bidraget ”Kommer tid, kommer råd”.

– Att vinna Svensktoppen nästa betydde verkligen allt för mig, och det var starten på min musikaliska resa. Att få stå där på Liseberg och framföra min låt live, och dessutom inför en miljonpublik i radio, är något av det häftigaste jag gjort, säger Michael Fannon.

Om Svensktoppen nästa:
Svensktoppen nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.

Svensktoppen nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.

I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Mer om Svensktoppen nästa med bland annat tävlingsinstruktioner och aktuella adresser finns på sverigesradio.se/svensktoppennästa

Pressbild:
Förra årets vinnare Michael Fannon tillsammans med programledare Carolina Norén och Lasse Kronér. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Pressbild

Logotyp, Svensktoppen nästa:
Logotyp 

För mer information, vänligen kontakta:
Maths Broborg, projektledare, Svensktoppen nästa
maths.broborg@sverigesradio.se
08-784 56 44, 0706-24 56 44

Robert Stjernberg, vik pressansvarig P4
robert.stjernberg@sverigesradio.se
073-712 43 98

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".