Helena Engqvist. Kommunikationsdirektör Sveriges Radio.
Helena Engqvist. Kommunikationsdirektör Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm
Pressmeddelande 2016-02-29

Helena Engqvist ny kommunikationsdirektör på Sveriges Radio

Nu är det klart att Helena Engqvist blir ny kommunikationsdirektör på Sveriges Radio. Helena Engqvist är för närvarande kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen. 

Som kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen har Helena Engqvist ansvarat för myndighetens samlade kommunikation. Hon har tidigare även varit presschef på Arbetsförmedlingen samt presschef på Skolverket. Helena Engqvist är från början journalist.

– I Helena får Sveriges Radio en kommunikationsdirektör med stor analytisk förmåga och strategiskt tänk kopplat till en nyfikenhet, ett samhällsengagemang och en direkt egen medieerfarenhet. Helena är en omvittnat bra chef som gillar att arbeta nära och i dialog med såväl avdelningens medarbetare som övriga delar av företaget. Hon är snabb och entusiasmerande, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

– Det ska bli otroligt spännande att få jobba med att lyfta fram den trovärdiga kvalitetsjournalistik som Sveriges Radio står för. Men även de värden som Sveriges Radio står för som företag, säger Helena Engqvist. I oroliga tider som dessa är det viktigt att skapa arenor för samtal där många röster får höras, där vi fokuserar på det som binder oss samman snarare än det som drar oss isär. Här spelar Sveriges Radio en viktig roll.

På Arbetsförmedlingen har Helena Engqvist lett en avdelning med cirka 70 medarbetare.

– Helena har på Arbetsförmedlingen under de senaste åren jobbat med att ställa om verksamheten mot ett tydligare kundfokus. En erfarenhet som blir värdefull för oss nu när vi allt mer konkurrerar på en digital och global marknad där det i allt större utsträckning handlar om att bli publikens val, säger Cilla Benkö

Helena Engqvist tillträder som kommunikationsdirektör senast den 1 juni.

Helena Engqvist, tidigare arbeten:

Kommunikationsdirektör, Arbetsförmedlingen (nuvarande)
Presschef, Arbetsförmedlingen
Presschef, Skolverket samt för Regeringens Barn- och elevombud Informationsansvarig, Svenska Brandsskyddsföreningen Journalistuppdrag: Göteborgsposten, Folket, SvD med flera.

 

Pressbild:
Helena Engqvist. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, PR- och presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista