Sanna Bråding och Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson
1 av 2
Sanna Bråding och Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson
Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson
2 av 2
Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson
Programtips P3

Söndag 6 mars i Pira & Bråding i P3: Danny Saucedo om sin jakt på bekräftelse

Kl. 14.03-16.00.
När Danny Saucedo står på toppen av sin karriär kraschar han totalt inombords. Hans inre känslor hinner i kapp honom, känslan av att inte vara sedd och älskad av sin egen pappa.

I dagens Pira & Bråding i P3 möter vi Danny Saucedo. Killen som 20 år gammal blir ”Danny” med hela svenska folket när han står i finalen av Idol 2006. Men det är också här som hans ihärdiga jakt efter att få bekräftelse börjar på allvar. Jakten på att fylla det där tomrummet som finns i hans liv, att få höra orden ”vad bra du är” från sin egen pappa.

Under de kommande sju åren jobbar Danny konstant, han toppar hitlistorna, drar igång sitt pojkband EMD, turnerar över hela landet och tävlar i Melodifestivalen tre gånger. Utåt sett så är han på toppen av allt. Men inombords så skriker fortfarande den där lilla pojken efter att bli bekräftad och älskad av sin pappa. En jakt på bekräftelse som driver honom rakt mot avgrunden.

När han 2013 är programledare för Sveriges största tv-program Melodifestivalen kraschar han totalt. Hans tio år långa förhållande har precis tagit slut och hans inre känslor hinner i kapp honom. Han bara gråter och gråter så fort tv-kamerorna och strålkastarljuset inte är riktade direkt mot honom. Och i allt det här upptäcker han att han blivit en människa som han inte vill vara, en elak egoist.

- Jag la mig i sängen och grät konstant. Och där låg jag i över en vecka. Det var som att luften gick ur mig helt. Och jag blev någon som jag hade lovat mig själv att aldrig bli, säger Danny Saucedo i programmet.

Hör Danny för första gången berätta om hur hans längtan efter att få en klapp på axeln av sin egen pappa och få höra orden "jag ser dig" drev honom rakt in i väggen.

Programledare är Sanna Bråding.

Pira & Bråding i P3 sänds söndagar kl. 14.03-16.00. 

Pressbilder
Sanna Bråding och Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson
Danny Saucedo. Foto: Anders Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista