Plint - en gympasalsshow. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Plint - en gympasalsshow med Paolo Roberto, Joline Gustafsson, Jocelyn Leal Sundroos och Alfons Leo Holmgren. Foto: Mattias Ahlm
Programtips P4

Söndag 13 mars i P4: Plint - en gympasalsshow

kl. 10:45-11:00
Antingen så gillar man gympa eller så hatar man det. Oavsett så är gympasalen skolans kanske mest laddade rum. Det är utgångspunkten för Plint – en gympasalsshow som har premiär söndag 13 mars i P4. Gympaläraren Arne spelas av mångsysslaren Paolo Roberto.

Ylva, Toshi och Conor går i samma klass och på gympan med Arne utspelas flera parallella dramer. Ylva kan inte sluta titta på Toshi som hon är kär i, men Toshi tänker bara på gympa. Toshi älskar gympa men hatar Arne som kastade ut henne från gympalektionen förra veckan, trots att hon är typ bäst i världen på allt!

Och Conor hatar gympa, så mycket att han helst skulle vilja bränna ner hela gympasalen. När han och sportälskaren Toshi inser att de har en gemensam fiende blir den oskyldiga leken plötsligt väldigt allvarsam. Och allt på grund av Arne.

Plint är skriven av dramatiken Kristian Hallberg efter en idé av Maja Samuelsson och regisserad av Magnus Berg.

I rollerna: Joline Gustafsson (Toshi), Jocelyn Leal Sundroos (Ylva), Alfons Holmgren (Conor) och Paolo Roberto (Arne).

Plint sänds tre söndagar på raken med premiär 13 mars kl. 10:45-11:00 i P4. Alla avsnitten kommer även att finnas i appen Sveriges Radio Play från 11/3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".