Konflikt. Mumena Alekhtyar. P1 Sveriges Radio.
1 av 3
Konflikt. Mumena Alekhtyar. P1 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Konflikt. Satanay Goughous. P1 Sveriges Radio.
2 av 3
Konflikt. Satanay Goughous. P1 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Konflikt. Ibrahim Mouhanna. P1 Sveriges Radio.
3 av 3
Konflikt. Ibrahim Mouhanna. P1 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programtips P1

Lördag 12 mars i Konflikt: Integrationen inifrån

Kl. 09.03-10.00
Tre syriska journalister granskar den svenska integrationen inifrån. I möten med syriska flyktingar i Sverige skildras människoöden som fastnat i etableringsplaner, CV-kurser och praktikplatser utan framtid. I studion ställer de arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till svars.

"Integrationen inifrån" är en fortsättning på det uppmärksammade programmet "Syrien inifrån" som sändes i december förra året. Då var det fem syriska reportrar som berättade om tillståndet i landet de flytt.

Nu ger tre av dem sin bild av det svenska samhället och hur det är som syrier att starta ett liv här. Det är berättelser om att leva i en bubbla och om ett nytt liv som börjar på minus, inte på noll.

I programmet görs en psykologisk resa, och på den resan tar de med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Hon har nyligen fått det övergripande ansvaret i regeringen över det som regeringen kallar ”flyktingsituationen”. Hon är ensam gäst i studion och får svara på de syriska reportrarnas alla kritiska frågor.

Programledare är May Alekhtyar och reportrar SataNai Dougouz och Ibrahim Muhanna.

Konflikt sänds lördagar kl. 09.03, repris kl. 22.05 och natten mot måndag kl. 03.02 i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista