P2 Live Folk Tomoya Nakai. P2 Sveriges Radio.
P2 Live Folk: Tomoya Nakai spelar 25-strängad koto. foto: Mats Einarsson/Sveriges Radio Foto: Mats Einarsson/Sveriges Radio
Programtips P2

Tisdag 15 mars: P2 Live Folk - musikalisk poesi på koto och Nino Ramsby

P2 Live folk bjuder på Tomoya Nakai på 25-strängad koto. Dessutom från Stockholm Folk Festival i somras: Nino Ramsby i egna och andras visor.

Tomoya Nakai är kompositör och en av få manliga kotomusiker i Japan. Han började spela koto redan som sexåring, tog examen i traditionell japansk musik Tokyo University of Arts 2001 och är flerfaldigt belönad hemma i Japan. Till Stockholm hade Tomoya Nakai bjudits in av den Japanska ambassaden och i ett konsertsamarbete med Kungliga Musikhögskolan bjöds publiken på Tomoyas mestadels egna kompositioner. Tämligen nyskriven musik men i en tradition som går tillbaka ända till 500-talet då koton kom till de japanska öarna.  

Nino Ramsby är diktare, fotograf, sångare och multiinstrumentalist. Ensam på scenen med sin gitarr utstrålar Nino Ramsby en sällsam blandning av starkt självförtroende och sårbarhet. Det är sorgesamt och känsligt men också charmigt och fnissigt som tar fram det bästa hos publiken. Inspelat i augusti under Stockholm Folk Festival vid Hesselby Slott

Presentatör: Mats Einarsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista