Kehlani. Foto: Arturo Torres
Kehlani. Foto: Arturo Torres
Programtips P3

Söndag 13 mars i P3 Soul: Kehlani – kropp och själ

Amerikanska R&B-artisten Kehlani intervjuas av Mats Nileskär. Hon gör modern R&B som är både lyxig och gata. Snart 21-åriga Kehlani är tydlig med att hon vill vara en förebild inom hbtq-rörelsen. Vissa kallar henne för en kvinnlig motsvarighet till trubaduren Frank Ocean. Helt klart är att hon kan bli hur stor som helst.

Hos Kehlani, med fler tatueringar än det går att räkna, växer det fram en självförståelse ur kroppen och ut kommer modern R&B som är både lyxig och gata. Ett melodistarkt låtskrivande som handlar om att söka sin identitet med drömmar om närhet och ett jämlikt samhälle. Präglat av både den blytunga hyphy-energin i Oakland och dess crackungar och av 1990-talets Aaliyah och Brandy.

Snart 21-åriga Kehlani är dessutom tydlig med att hon vill vara en förebild inom hbtq-rörelsen. Vissa kallar henne för en kvinnlig motsvarighet till trubaduren Frank Ocean. Helt klart är att hon kan bli hur stor som helst.

Pressbild: Kehlani
Foto: Arturo Torres

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista