Celina Rydén. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Celina Rydén. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Poddtips P3

Fredag 11 mars i Nagelsalongen i P3: Alex Araya om att resa sig upp

Kl. 10.00. 
Nagelsalongen i P3 är Sveriges Radios första reality-podd, där nagelkonstnären Celina Rydén står i centrum. Idag medverkar dansaren Alex Araya, som berättar hur han har lyckats resa sig gång på gång och kämpa vidare.

I Nagelsalongen i P3 möter lyssnarna både kända och okända personer som alla har det gemensamt att de går till Celina Rydén för att fixa naglarna. I salongen pendlar samtalen snabbt mellan skratt och djupaste allvar.

I dagens avsnitt medverkar Alex Araya, dansare och stamkund hos Celina. Alex växte upp i Kiruna och som barn tog han varje tillfälle i akt att uppträda. Han mimade till Spice Girls och dansade.

En dag när Alex är 13 förändras allt, han blir utsatt för ett övergrepp och efter det väntar flera års kamp mot ätstörningar och självhat, men också mot mobbare och homofober.

Precis när det börjat vända för Alex slår blixten ner igen, hans kompis dör i en liftolycka och själv skadas han svårt. En berättelse om att resa sig gång på gång, om att välja glädjen.

- Efter olyckan frågade jag mig varför jag hon gick bort och inte jag, säger Alex Araya.

I serien får lyssnarna även stifta bekantskap med Celina Rydéns hund Martin och vara med när hon förbereder sig inför en stor nageltävling.

Nagelsalongen i P3 släpps på fredagar kl. 10.00, i totalt åtta avsnitt. Podden finns på http://sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play.

Avsnitten sänds också i kortare versioner som en del av Verkligheten i P3 på söndagar.

Pressbild: Celina Rydén
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista