Celina Rydén och Alexandra ”Kissie” Nilsson. Foto: Clara Lowden
Celina Rydén och Alexandra ”Kissie” Nilsson. Foto: Clara Lowden
Poddtips P3

Fredag 18 mars i Nagelsalongen i P3: Alexandra ”Kissie” Nilsson om dubbla personligheter

Kl. 10.00. 
Nagelsalongen i P3 är Sveriges Radios första reality-podd, där nagelkonstnären Celina Rydén står i centrum. Idag gästas hon av bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson som är trött på alla fördomar och vill göra upp med bilden av sig själv. Medan Celina fixar hennes naglar berättar Alexandra om sin feministiska kamp.

- När jag tankar bilen kommer det fortfarande fram gubbar och frågar om jag behöver hjälp. Och än idag hör jag mina tjejkompisar säga att de aldrig skulle våga ha en kvinnlig kirurg. Då brinner det hos mig, säger Alexandra "Kissie" Nilsson.

I ett förtroligt samtal berättar Alexandra, 24 år, om händelsen som gjorde henne till feminist. Men också om uppväxten och strävan efter att synas och bli någon.

Om att kliva in i en roll som provokativ bloggare och med hjälp av sociala medier låtsas leva ett glammigt liv fast hon egentligen sitter hemma i mjukisbyxor och äter chips.

Och om att som 16-årig så kallad "skandalbloggare" möta kritik från journalister och i tv ställas till svars för sina provokativa blogginlägg.

I Nagelsalongen i P3 möter lyssnarna både kända och okända personer som alla har det gemensamt att de går till Celina Rydén för att fixa naglarna. I salongen pendlar samtalen snabbt mellan skratt och djupaste allvar.

I serien får lyssnarna även stifta bekantskap med Celina Rydéns hund Martin och vara med när hon förbereder sig inför en stor nageltävling.

Nagelsalongen i P3 släpps på fredagar kl. 10.00, i totalt åtta avsnitt. Podden finns på http://sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play.

Avsnitten sänds också i kortare versioner som en del av Verkligheten i P3 på söndagar.

Pressbild
Celina Rydén och Alexandra ”Kissie” Nilsson
Foto: Clara Lowden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista