Celina Rydén och Iman Aldebe. Foto: Clara Lowden
1 av 2
Celina Rydén och Iman Aldebe. Foto: Clara Lowden
Celina Rydén och Iman Aldebe. Foto: Clara Lowden
2 av 2
Celina Rydén och Iman Aldebe. Foto: Clara Lowden
Poddtips P3

Fredag 1 april i Nagelsalongen i P3: Iman Aldebe om att drömma stort och jobba hårt

Kl. 10.00. 
Nagelsalongen i P3 är Sveriges Radios första reality-podd, där nagelkonstnären Celina Rydén står i centrum. Idag kommer designern Iman Aldebe till Celina och pratar om att skapa mode för muslimska kvinnor. I Nagelsalongen berättar hon om den hårda kampen för att lyckas.

Redan som sexåring började Iman intressera sig för mode och skönhet. Hon tyckte att hennes mamma och väninnorna som brukade komma på besök hade så fula, säckiga kläder. Det fanns inget riktigt mode för muslimska kvinnor och detta ville hon ändra på.

Idag säljs Imans speciella sidenturbander i flera länder och hennes namn blev känt när hon designade den första slöjan för poliser.

Men vägen har varit kantad av hot och hat och Iman har gång på gång fått stå upp för sin vision att skapa vackert mode för muslimska kvinnor.

I Nagelsalongen i P3 möter lyssnarna både kända och okända personer som alla har det gemensamt att de går till Celina Rydén för att fixa naglarna. I salongen pendlar samtalen snabbt mellan skratt och djupaste allvar.

I serien får lyssnarna även stifta bekantskap med Celina Rydéns hund Martin och vara med när hon förbereder sig inför en stor nageltävling.

Nagelsalongen i P3 släpps på fredagar kl. 10.00, i totalt åtta avsnitt. Podden finns på http://sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play.

Avsnitten sänds också i kortare versioner som en del av Verkligheten i P3 på söndagar.

Pressbild
Celina Rydén och Iman Aldebe
Celina Rydén och Iman Aldebe
Foto: Clara Lowden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".