Celina Rydén och Tomas Gunnarsson. Foto: Clara Lowden
Celina Rydén och Tomas Gunnarsson. Foto: Clara Lowden
Poddtips P3

Fredag 8 april i Nagelsalongen i P3: Genusfotografen Tomas Gunnarsson om skev kvinnosyn

Kl. 10.00. 
Nagelsalongen i P3 är Sveriges Radios första reality-podd, där nagelkonstnären Celina Rydén står i centrum. ”Hela Pressbyrån är full av potentiella mördare”. Det säger Tomas Gunnarsson, även känd som Genusfotografen. 

Genusfotografen Tomas Gunnarsson kommer till Celina Rydén och pratar om sin hjärtefråga: Skeva ideal i bildmedia.

- Hela Pressbyrån är full av potentiella mördare, säger Tomas Gunnarsson.

Han syftar på tidningarnas omslag, där män poserar med kalla ”mördar-blickar” medan kvinnorna ligger halvnakna på något golv med särade läppar.

I Nagelsalongen i P3 möter lyssnarna både kända och okända personer som alla har det gemensamt att de går till Celina Rydén för att fixa naglarna. I salongen pendlar samtalen snabbt mellan skratt och djupaste allvar.

I serien får lyssnarna även stifta bekantskap med Celina Rydéns hund Martin och vara med när hon förbereder sig inför en stor nageltävling.

Nagelsalongen i P3 släpps på fredagar kl. 10.00, i totalt åtta avsnitt. Podden finns på http://sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play.

Avsnitten sänds också i kortare versioner som en del av Verkligheten i P3 på söndagar.

Pressbild
Celina Rydén och Tomas Gunnarsson
Foto: Clara Lowden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista