Celina Rydén och Josefina Ji Nilsson. Foto: Clara Lowden
Celina Rydén och Josefina Ji Nilsson. Foto: Clara Lowden
Poddtips P3

Fredag 15 april i Nagelsalongen i P3: Josefina Ji Nilsson om att skapa musik av olycklig kärlek

Kl. 10.00. 
Nagelsalongen i P3 är Sveriges Radios första reality-podd, där nagelkonstnären Celina Rydén står i centrum. Idag kommer artisten och musikproducenten Josefina Ji Nilsson till salongen och får naglar inspirerade av havet. Hon har precis släppt sin första EP och berättar om hur det går till när hon skriver låtar. 

Musiken har alltid funnits i Josefinas liv. Låtarna kommer till henne när hon minst anar det och ofta får hon smita undan och spela in melodin eller texten hon just kommit på med mobilen.

Många av låtarna handlar om kärlek och uppbrott. 

- Jag blir väldigt lätt kär. Och inte så lätt okär, förklarar Josefina Ji Nilsson. 

Musiken fungerar som en slags terapi för Josefina, ett sätt att bearbeta de tankar som hon annars tränger undan i sin vardag.  

På salongen är det fredagsstämning. Vickan planerar en middag med rått kött och Celina är bjuden. Och dessutom får lyssnarna en lektion i vad nagelbanden egentligen är till för.

I Nagelsalongen i P3 möter lyssnarna både kända och okända personer som alla har det gemensamt att de går till Celina Rydén för att fixa naglarna. I salongen pendlar samtalen snabbt mellan skratt och djupaste allvar.

I serien får lyssnarna även stifta bekantskap med Celina Rydéns hund Martin och vara med när hon förbereder sig inför en stor nageltävling.

Nagelsalongen i P3 släpps på fredagar kl. 10.00, i totalt åtta avsnitt. Podden finns på http://sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play.

Avsnitten sänds också i kortare versioner som en del av Verkligheten i P3 på söndagar.

Pressbild
Celina Rydén och Josefina Ji Nilsson
Foto: Clara Lowden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".