Gradvall. Jan Gradvall. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
1 av 2
Gradvall. Jan Gradvall. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Gradvall. Jan Gradvall. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2 av 2
Gradvall. Jan Gradvall. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-03-11

Succépodden Gradvall tillbaka med ny säsong!

Efter succén i höstas släpper nu musikjournalisten Jan Gradvall en ny säsong av den populära podden ”Gradvall”. Det blir tio avsnitt med på djupet-intervjuer om allt från The Cure till Britney Spears. I premiäravsnittet i morgon träffar Jan Gradvall artisten Amanda Bergman, soloartist och sångerska i mångfaldigt prisbelönade Amason. Det blir ett samtal om arv, uppväxt, musik och likheterna mellan Dalarna och Amerika.

– Det känns väldig roligt att få fortsätta utveckla det vi startade i höstas. Att som musikjournalist få jobba med radio och podd känns som att komma hem, säger Jan Gradvall.

I podden intervjuar Gradvall bland andra artisten Nicole Sabouné, Martin Sköld, basisten i Kent, artisten Tove Styrke, djduon och artisterna Rebecca & Fiona, dragshowartisten Christer Lindarw, doldisen Ludwig Göransson, som bland annat gör musiken till två av de populäraste komediserierna i modern tid, ”Community” och ”New Girl” samt Peter Guralnick, USA:s främste levande musikhistoriker. Det blir dessutom ett unikt möte mellan rapparen Adam Tensta och David Sandström, trummis i Refused.

– Det märks även på artister att det varit efterlängtat med en podd om musik på djupet. Alla tackar ja till att vara med, fortsätter programledaren Jan Gradvall.

Podden har premiär lördag 12 mars kl. 09.00 och släpps därefter varje lördag i sammanlagt tio avsnitt. Programmen finns att höra på sverigesradio.se/podd och i appen Sveriges Radio Play samt på andra poddplattformar.

Jan Gradvall kommer även delta på DokuPodd på Fotografiska i Stockholm 19 mars, där han intervjuar Maria Andersson som efter 20 år som frontfigur i Sahara Hotnights nu släpper sitt första soloalbum. Maria Andersson kommer dessutom att framföra nya låtar live under kvällen. Mer info på: http://sverigesradio.se/dokupodd

Pressbild:
Jan Gradvall. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista