P3 Spel specialpodd om Hearthstone. Angelica Norgren och Jon Westberg. P3 Sveriges Radio.
P3 Spel specialpodd om Hearthstone. Angelica Norgren och Jon Westberg. P3 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm
Pressmeddelande 2016-03-14

Premiär för P3 Spels specialpodd om Hearthstone med Jon “Orange” Westberg

P3 Spel fortsätter sin satsning på e-sport och djupdyker i det digitala kortspelet ”Hearthstone” i en ny specialpodd i tio delar, med premiär onsdag 16 mars kl. 15.00. En av världens främsta spelare, Jon “Orange” Westberg, leder podden tillsammans med P3 Spels programledare Angelica Norgren.

– Som professionell spelare tänker jag på Hearthstone dygnet runt och jag har saknat en plattform för att få dela med mig av mina kunskaper, så att få göra den här podden passar verkligen perfekt, säger Jon “Orange” Westberg.

Med över fyrtio miljoner registrerade spelare har Hearthstone på bara två år vuxit till att bli en av de mest populära e-sporterna. Spelarna samlar på kort, bygger lekar och försöker besegra varandra med hjälp av olika trollformler och monster.

– Tänk som ett schackspel där du själv får sätta ihop din egen uppsättning pjäser men istället för en tråkig bonde kan du ha en magisk drake, säger Angelica Norgren. 

Första avsnittet, som släpps onsdag 16 mars kl. 15.00, blir en introduktion för nya spelare, men i seriens totalt tio avsnitt kommer Orange och Angelica att gå på djupet med taktiksnack, möta Hearthstone-profiler och guida lyssnarna till spelets olika klasser. 

Om Orange: 
Jon “Orange” Westberg, 22 år från Västerås, har snabbt blivit en del av Hearthstone-eliten genom att vinna stora internationella tävlingar som IEM Katowice 2015, Seatstory Cup III och Dreamhack Leipzig 2016. Han bor just nu i ett ”gaminghus” i Las Vegas tillsammans med lagkamraterna i Team Archon.

Om Angelica: 
Angelica Norgren har sedan 2011 lett P3 Spel, P3:s program om tv- och datorspel, som sänds lördagar kl. 18.03–20.00. I panelen hörs Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Tobias Norström.


Pressbilder
Angelica Norgren och Jon Westberg
Angelica Norgren och Jon Westberg

Jon Westberg

Angelica Norgren

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

”P3 Spel: Specialpodd om Hearthstone” har premiär onsdag 16 mars kl. 15.00 och släpps därefter varje onsdag i sammanlagt tio avsnitt. Programmen finns att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. Där finns även P3 Spels tidigare specialpoddar om Counter-Strike med Heaton, Dota 2 med Akke och Starcraft 2 med Maddelisk.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig P3
maria.edlund@sverigesradio.se
08-784 71 20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista