Aziz längtar efter att känna sig svensk på riktigt. Foto: Martina Pierrou
1 av 2
Aziz längtar efter att känna sig svensk på riktigt. Foto: Martina Pierrou
På boendet i Malmö står tiden stilla. Foto: Martina Pierrou
2 av 2
På boendet i Malmö står tiden stilla. Foto: Martina Pierrou
Poddtips P3

Måndag 21 mars i P3 Nyheter: ”När jag ringer hem säger jag att allt är bra” – om livet på ett transitboende i Malmö

Kl. 06.00.
Hur låter ett samtal mellan en tonåring som flytt och en mamma som är kvar i Afghanistan? Hur hanterar man pressen, hemlängtan och tristessen? P3 Nyheter har följt 17-årige Aziz under hans första tid i Sverige.

Under 2015 flydde 35 000 barn och unga till Sverige utan sina föräldrar. 17-årige Aziz är en av dem och han kom hit precis innan regeringen införde krav på att alla som reser in i Sverige måste ha ett ID. Han har aldrig haft ett ID.

Hans berättelse handlar om vänskap, rasism och framtidsdrömmar. Och om hur det känns att bli kallad terrorist precis innan man ringer sin mamma för att säga att allt är bra.

P3 Nyheters podd ”När jag ringer hem säger jag att allt är bra” skildrar livet på ett transitboende i Malmö där Aziz har varit sedan han kom till Sverige för över två månader sen. Den finns att lyssna på i appen Sveriges Radio Play.

Reporter: Martina Pierrou.

Pressbilder
Aziz längtar efter att känna sig svensk på riktigt
På boendet i Malmö står tiden stilla
Foto: Martina Pierrou

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".