Honningbarna. Foto: Matilde Johnsen
1 av 2
Honningbarna. Foto: Matilde Johnsen
Riwen. Foto: Henrik Wiklund
2 av 2
Riwen. Foto: Henrik Wiklund
Programtips P3

Onsdag 6 april i Musikguiden i P3: Session med Honningbarna och Riwen

Kl. 19.03-20.30.
Livekonsert från Hamnmagasinet i Umeå med norska danspunk-bandet Honningbarna och Riwen som sätter hardcore-Umeå på kartan igen.

Norska Honningbarna kommer äntligen för att frälsa de svenska P3-lyssnarna med sin explosiva danspunk. I grannlandets P3 har de på några år gått från att vara bästa nykomling till att nu senast vinna P3 Gull för bästa liveartist.

Hajpade Riwen sätter hardcore-Umeå på kartan igen. Initiativtagaren och gitarristen Johannes från Cult of Luna och Khoma ville gå tillbaka till den enkla, hårda kärnan, gjorde fjorton låtar på fjorton dagar och samlade ihop ett gäng musikpersoner från andra Umeåband som kunde förverkliga drömmen. Här får vi höra dem live för första gången i P3.

I programmet blir det förstås en massa livemusik och Musikguiden i P3:s programledare Tina Mehrafzoon ställer lyssnarnas frågor till artisterna.

Musikguiden i P3: Session med Honningbarna och Riwen sänds direkt från Hamnmagasinet – Ungdomens hus i Umeå kl. 19.03 - 20.30.

För de som vill komma och vara publik öppnar dörrarna kl. 18.00. Åldersgräns: 13 år, först till kvarn och fri entré.

Pressbilder
Honningbarna. Foto: Matilde Johnsen
Riwen. Foto: Henrik Wiklund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".