Anne Sofie von Otter. Foto: Ewa-Marie Rundquist.
Pressmeddelande 2016-03-17

VON OTTER SJUNGER BERLIOZ

Anne Sofie von Otter sjunger sångcykeln "Les nuits d’été" för solist och orkester av klangmagikern Berlioz. Sex sånger fyllda av starka känslor som för lyssnaren till söderns ljumma sommarnätter. På programmet står också Tjajkovskijs älskade, ljuvligt romantiska fjärde symfoni, och som avslutar konserten med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av den franske dirigenten Marc Minkowski. 

Anne Sofie von Otter är en av vår tids mest mångsidiga sångare, lika självklar i operaroller som i romanser, kyrkomusik, cabaret och gränsöverskridande samarbeten med olika artister. Otaliga är hennes prisbelönta skivinspelningar och andra utmärkelser. Von Otter är hovsångerska sedan 1995. 

Marc Minkowski är barockexperten som numera även har en romantisk repertoar. Hans karriär har blivit alltmer opera och 1996 dirigerade han Mozarts Idomeneo på Opéra National de Paris och Enleveringen ur Seraljen vid festspelen i Salzburg. Sedan dess har Minkowski verkat på operahus och operafestivaler världen över. Idag är han operachef vid Opéra National de Bordeaux och är aktiv i bland annat Les Musiciens du Louvre, Mahler Chamber Orchestra, Berlin Philharmonic, Los Angeles Philharmonic och Staatskapelle Dresden. Han är även konstnärlig ledare för ett internationellt konstnärligt team vid Drottningholms slottsteater. 

INTERPLAY: Arkitektur & Musik Arkitekt Peter Erséus och arkitekturhistorikern Martin Rörby talar kring arkitekten som kompositör och arkitekturen som musik. Erséus är verksam vid Erséus arkitekter och han har bland mycket annat ritat flera byggnader och rum för musik- och scenkonst. Rörby har tidigare varit sekreterare i Skönhetsrådet och han syns återkommande i SVT:s ”Arkitekturens pärlor”.

 
PROGRAM:

VON OTTER SJUNGER BERLIOZ
Torsdag 7 april kl 18 & Fredag 8 april kl 19.30
Sveriges Radios Symfoniorkester
Konsertmästare Julia Kretz
Marc Minkowski dirigent
Anne Sofie von Otter mezzosopran

BERLIOZ: Les nuits d’été
TJAJKOVSKIJ: Symfoni nr 4

 
Konserten direktsänds i Sveriges Radio P2 fredag 8 april kl 19:30

 
INTERPLAY #6: Arkitektur & Musik

Fredagen den 8 april 2016 kl 18.30

För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta
Inger Söderholm,tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista