I den bästa av tjejvärldar av och med Scenkonstkollektivet PotatoPotato.
I den bästa av tjejvärldar av och med Scenkonstkollektivet PotatoPotato. Foto: Fredrik Pålsson, Umami Produktion.
Programtips P1

Fredag 1 april i Radioteatern: I den bästa av tjejvärldar av scenkollektivet PotatoPotato

Kl. 19.30-20.00
Det finns egenskaper som brukar kallas ”typiskt kvinnliga”. Oavsett om det handlar om att visa omsorg, skratta ihop eller dela med sig av sina känslor, så riskerar den som uttrycker de här egenskaperna, att bli bagatelliserad och nedvärderad. Men tänk om det fanns en värld där du inte behövde höja rösten för att höras?

Med radioteaterföreställningen I den bästa av tjejvärldar, erbjuder scenkonstkollektivet PotatoPotato en 29 minuter trygg, feminin värld, där lyssnaren inte behöver förhålla dig till styrka eller framgång.

I den bästa av tjejvärldar bygger på de kritikerrosade pjäser PotatoPotato gjorde under våren 2014, där de undersökte vad feminitet egentligen är. Pjäserna var: Radikal vänskap (med Teater Trots), Vi är nära (med Ung scen/öst), Middagsbjudningen (med Middagsbjudningen) samt Den andra tiden (för Malmö Sommarscen).


Medskapare: Linda Forsell, Freja Hallberg, skådespelarna, samt Linn Björnvik-Gröder, Agnes Hargne Wallander, Janna Granström, Maria Jennefelt, Agnes Östergren och Helena Engberg.

I rollerna: Jenny M Jensen, Ellen Nordlund, Paulina Göth, Anna Sundman Lecomte.

Regi: Linda Forsell, Freja Hallberg

Ljuddesign: Johan Chandorkar Producent: Fredrik Pålsson Exekutiv

Producent: Henrietta Hultén, radioteatern


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista