Lilla Al-Fadji och Erik Lundin. Foto: Emilia Melgar Arnheim
Lilla Al-Fadji och Erik Lundin. Foto: Emilia Melgar Arnheim
Programtips P3

Lördag 26 mars i Lilla Al-Fadji: Rapparen Erik Lundin hos Lilla LAF

Kl. 16.03-18.00.
Rapparen Erik Lundin har vunnit priser på både P3 Guld- och Grammisgalan i år. För Lilla Al-Fadji berättar han om varför han började rappa på svenska och hur det kommer sig att han bytte namn och gjorde en låt om jakten på pengar, som han döpte till "Annie Lööf".

Erik Lundin har haft ett riktigt bra år än så länge. Han vann pris för Årets hiphop/soul P3 Guld-galan och, som att det inte vore nog, kammade han nyligen hem två Grammis, en för Årets textförfattare och en för Årets hiphop/soul.

Den tokhyllade rapparen, som förr gick under artistnamnet Eboi, debuterade med ep:n ”Suedi” i slutet på förra året. För Lilla Al-Fadji berättar Erik Lundin om varför han började rappa på svenska och hur det kommer sig att han bytte namn och gjorde en låt om jakten på pengar, som han döpte till "Annie Lööf". Dessutom bjuder Lilla LAF på en remix av just hitlåten "Annie Lööf".

Och så berättar Erik Lundin om när han var med i SVT:s "Gomorron Sverige" och fick programledaren att börja gråta när han rappade a cappella i tio minuter.

- Jag kände att det var stort och monumentalt. Jag fick predika där i tio minuter om våra historier utan beat eller något annat. Bara min röst som fick förmedla alla de här historierna.

Pressbild: Lilla Al-Fadji och Erik Lundin
Foto: Emilia Melgar Arnheim

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista