Miriam Riaie och Mahmoud Bitar. Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio
Miriam Riaie och Mahmoud Bitar. Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio Foto: Miriam Riaie och Mahmoud Bitar. Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-03-24

Youtubestjärnan och humoristen Mahmoud Bitar programleder tillsammans med Miriam Riaie ny talkshow på arabiska – Talkshow bl arabi بالعربي

Han blev världsberömd då han på ett humoristiskt sätt dokumenterade sin tre år långa flykt från Syrien på Youtube. Nu bor 21-åriga Mahmoud Bitar i Sverige och debuterar som programledare med ”Talkshow bl arabi بالعربي”, en talkshow på arabiska. Programmet startar fredag 1 april i P2 och släpps samma dag som podd.

Mahmoud Bitar är 21-åringen som Youtubade sin väg från Syrien för tre år sedan och blev med sina humoristiska videoklipp om livet som flykting en stjärna i sociala medier. Hans Youtube-kanal har nio miljoner views och han har en halv miljon följare på Facebook. Men sedan nio månader bor han i Sverige och gör premiär som programledare i Sveriges Radio med programmet ”Talkshow bl arabi بالعربي”

– Fantastiskt att man satsar på en talkshow på arabiska! Jag är så glad att jag fått ett så bra jobb i Sverige, det ska bli roligt att jobba med Sveriges Radio. Nu satsar jag på att lära mig svenska snabbt, säger Mahmoud Bitar, programledare för ”Talkshow bl arabi بالعربي.

Mahmoud Bitar guidar tillsammans med journalisten och programledaren Miriam Riaie lyssnarna till nyhetsflödet, samhället och det svenska språket. Miriam Riaie är journalistutbildad, uppvuxen i Malmö och har jobbat som nyhetsreporter på P4 Malmöhus. Tillsammans ställer de frågor, reder ut och skojar med allt det nya i Sverige, men för också en dialog med sina stora kontaktnät ute i världen, i Syrien och i Europa bland människor på flykt.

– Det ska bli så kul att sända ett program i veckan tillsammans med  Mahmoud Bitar. Jag hoppas att vi når ut till så många arabisktalande som möjligt både i Sverige och i utlandet, säger Miriam Riaie, programledare.

”Talkshow bl arabi بالعربي” sänds fredagar kl. 16.30 i P2 med start 1 april. Podden läggs ut samma dag kl. 06.00.

”Talkshow bl arabi بالعربي” produceras av Massa Media för Sveriges Radio.

Här finnns pressmeddelandet på engelska.

Pressbild
Miriam Riaie ochMahmoud Bitar och. Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/images/2938/3663071_3872_2592.jpg  

För mer info, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista