Pressmeddelande 2016-03-23

Kommentar från Sveriges Radio med anledning av Medieutredningens promemoria med frågeställningar som bör utredas inför nästa tillståndsperio

Medieutredningen har i uppdrag att se över behovet av nya mediepolitiska åtgärder när det nuvarande presstödet upphör och ska lämna sin slutrapport den 31 oktober. I det uppdraget ingår inte att lämna förslag på förändringar av public service, men utredningen kan peka på frågeställningar som behöver utredas närmare inför nästa tillståndsperiod.

– Vi konstaterar därför med förvåning att Medieutredningen inte bara föreslår frågeställningar, utan också inkluderar konkreta förslag till lösningar, säger Jan Petersson, strategidirektör på Sveriges Radio.

– Medieutredningen skriver också att public service är viktigare än någonsin och säger sig vilja stärka oberoendet, men pekar i själva verket på flera förslag som hotar det, säger Jan Petersson.

För mer information, vänligen kontakta:
Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Jan Petersson, strategidirektör
jan.petersson@sverigesradio.se
070-637 11 57

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista