Lena Endre läser Mitt namn betyder Liv av Mara Lee
1 av 2
Lena Endre läser Mitt namn betyder Liv av Mara Lee. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
Mara Lee. Foto: Rasmus Thord
2 av 2
Mara Lee. Foto: Rasmus Thord
Programtips P1

Måndag 9 maj i Radionovellen: Lena Endre läser "Mitt namn betyder liv" av Mara Lee

Kl. 11.35-12.00
Livet är vackert och fyllt av mirakler. Om man bara vill. Eva är framgångsrik i sitt arbete som coach på arbetsplatser. Hon är lycklig med sitt barn. Hon hänförs av livets oerhörda skönhet och mystik. En dag möter Eva en granne från porten intill. Grannen döljer något i hemmet. Mötet mellan Eva och grannen blir också ett möte mellan två mycket olika världar och plötsligt tar livet en annan vändning.

Mara Lee är född 1972 och uppvuxen i Skåne, bosatt i Stockholm. Hon debuterade år 2000 med den lyriska berättelsen Kom som behandlar frågor kring makt, sexualitet och femininitet. Boken följdes av bl. a romanen Ladies som översatts till en rad språk, bland annat franska (Beautés volées), tyska (Die Makellosen), norska, danska och finska. Mara Lee undervisar på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, och har även översatt den kanadensiska poeten Anne Carson. Senaste boken är doktorsavhandlingen När andra skriver: Skrivande som motstånd, ansvar och tid.

Lena Endre har efter utbildningen på dåvarande scenskolan i Stockholm framträtt i lång rad filmer och scenpjäser, framförallt på Dramaten, där hon bl.a. kom att samarbeta med Ingmar Bergman. Nyligen kunde hon ses i en kritikerrosad roll som Eugene O’Neills hustru Carlotta i Och ge oss skuggorna av Lars Norén.

Producent: Ludvig Josephson

Programmet sänds måndag 9 maj 2016 kl. 11.35-12.00 samt kl. 19.35-20.00 i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".