Homayoun Shajarian med bröderna Tahmoures och Sorab Pournazeri.
Homayoun Shajarian med bröderna Tahmoures och Sorab Pournazeri.
Pressmeddelande 2016-04-20

PERSISK KLASSISK MUSIK I BERWALDHALLEN

En av de främsta persiska klassiska sångarna, Homayoun Shajarian kommer till Berwaldhallen den 28 april. För första gången framför han Chera Rafi (Why you left) i Europa. Homayoun Shajarian ackompanjeras bland annat av bröderna Tahmoures och Sorab Pournazeri, multiinstrumentalister. Musiken är en mix av klassisk persisk och västerländsk musik. 

Chera Rafi är Homayouns mest sålda turné i Iran med cirka 78 konserter. Nu är det dags för Sverige att få besök av superstjärnan. Homayoun uppträder med en orkester bestående av 12 musiker.  Homayoun Shajarian har med sin egen ensemble gästat många internationella scener och festivaler exempelvis Fez Festival (Marocko), Kölner Philharmonie, New York World Music Institute och Paris Theatre. Han har även gett ut flera album i eget namn och sedan 2003 även tillsammans med Nassim-e Vasl.

Homayoun växte upp i en musikerfamilj. Hans far är en mästare i den traditionella persiska sångtekniken. Som femåring började Homayoun studera den persiska handtrumman tombak och senare kamanche, orientalisk spikfiol, som var hans huvudinstrument på Musikkonservatoriet i Teheran. Den traditionella sångtekniken lärde han sig vid 10 års ålder.

Konserten arrangeras av Berwaldhallen i samarbete med Riksteatern Sveriges Radio och Farhang förening.

Program:
HOMAYOUN SHAJARIAN
Chera Rafi
Torsdag 28 april 2016 19:00

 
För mer information och beställning av biljetter/bilder kontakta
Inger Söderholm, tf pressansvarig Berwaldhallen, tel. 0709-969599. inger.soderholm@sr.se

Mer om Berwaldhallen/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".