Hypoteket med Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Hypoteket med Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-05-09

Podden Hypoteket tillbaka med en andra säsong

Imorgon, tisdag 10 maj, är det nypremiär för ”Hypoteket”, en podd om ekonomi med artisten Tiffany Kronlöf och ekonomijournalisten Emanuel Sidea. Säsongen handlar bland annat om hur mycket Facebook tjänar på sina användare, dricksandets baksidor och hur man blir en bra bedragare.

- När vi bad lyssnarna skicka in frågor var det en som undrade hur mycket man behöver noja för sin pension när man är 25 år gammal. Och svaret vi fick från Pensionsmyndigheten var minst sagt chockerande, säger Tiffany Kronlöf som även är känd från ”Full patte” i SVT.

Hypoteket är podden för alla som använder pengar. Genom humor och konkreta berättelser förklarar Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea vad som ligger bakom ekonomiska värden, transaktioner och händelser, i korthet hur pengar påverkar allas våra liv.

- Lyssnar man på Hypoteket får man en grundförståelse för ekonomi. Men vi väcker också nya frågor och berättar historier om sjuka bedrägerier och hur vi alla är till salu på nätet. Vi tar till exempel reda på hur mycket Facebook tjänar på användarna varje minut de är inloggade, säger Emanuel Sidea som är ekonomijournalist med lång erfarenhet.

Hypoteket säsong två ges ut i åtta avsnitt med start den 10 maj kl. 06.00 och släpps sedan varje tisdag. Podden går att lyssna på i appen Sveriges Radio Play.

Första säsongen av Hypoteket finns på https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4881&localchannelid=701

 

Pressbilder
Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Tiffany Kronlöf och Emanuel Sidea. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig P3
maria.edlund@sverigesradio.se
08-784 71 20

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".