Radioapans kojträd: nya spelet Ficklampan.
1 av 2
Radioapans kojträd: nya spelet Ficklampan. Foto: Ill: Patrik Lindvall.
Radioapans kojträd: nya spelet Flygande mattan.
2 av 2
Radioapans kojträd: nya spelet Flygande mattan. Foto: Ill: Patrik Lindvall.
Pressmeddelande 2016-05-19

Radioapans kojträd – nu med två nya apiga spel

Nu släpps en uppdaterad version av Barnradions populära app Radioapans kojträd. Äntligen finns det två nya apiga spel med lite mer utmaning: Flygande mattan och Ficklampan. Dessutom rymmer Radioapans kojträd nya sagor från Barnradion att lyssna på.

Radioapan, Barnradions blå maskot, har två populära appar för barn i åldern 2 år och uppåt. Den senaste appen, Radioapans kojträd, släpptes i höstas och kommer nu i en förbättrad version med två helt nya spel speciellt framtagna för barn i 5-7 års ålder.

Flygande mattan är ett efterlängtat flygspel med Radioapan. Radioapan ska göra milkshake och behöver barnens hjälp att styra sin flygande matta och plocka bananer. På flygfärden ovanför Sagoskogen får man se upp för bananskal, rymdstenar och busiga fåglar som vill norpa åt sig bananerna. Hemligt skoj!

I spelet Ficklampan får man hjälpa Radioapan och vännerna Emmot, Tassa och Ljudmonstret att leta rätt på gömda saker i en glänta i Sagoskogen. Det är knepigare än man kan tro för det är mörkt ute och i gläntan är det fullt med utspridda prylar överallt. Tur att man har en ficklampa till hjälp.

 – Jag är jätteglad över de nya spelen! Flygande mattan är fartigt och Ficklampan är klurigt och bägge spelen kompletterar appens sagor fint. Radioapans kojträd ska vara en bra app både för den som är sugen på att varva ner och lyssna på en saga och för den som vill ha en rolig spelstund, säger Kristina Perez, projektledare på Barnradions webb.

Mer om Radioapans kojträd
Precis som tidigare kan man lyssna på sagor från Barnradion tillsammans med Radioapan i appen. En viktig funktion är att det går att uppdatera sagoinnehållet när man själv vill. Dessutom kan man inreda Radioapans trädkoja och mata de hungriga fåglarna i Sagoskogen.

Den uppdaterade versionen av Radioapans kojträd finns nu tillgänglig i AppStore och Google Play. Radioapans kojträd är gratis och det finns inga köp inne i appen.

Radioapan – Barnradions maskot
Radioapans värld med sin vänliga stämning och färgglada grafik är välkänd för många barn och föräldrar. På Radioapans webbplats hos Sveriges Radio kan man höra fler program från Barnradion och leka och spela mer med Radioapan. Alla Barnradions program finns också i appen Sveriges Radio Play.

Pressbilder: Radioapans Kojträd med nya spelen Ficklampan och Flygande mattan. llustratör: Patrik Lindvall.

Pressbild 1: Ficklampan

Pressbild 2: Flygande mattan

För mer information:
Maria Lekteus, pressansvarig Barnradion
maria.lekteus@sverigesradio.se
073 712 32 21

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".