Samanda Ekman och Malena Ivarsson
Samanda Ekman och Malena Ivarsson Foto: Micke Grönberg
Pressmeddelande 2016-07-14

Premiär för Till sängs i kulturen – med Malena Ivarsson och Samanda Ekman

I fyra program samtalar den välkända sexologen Malena Ivarsson med programledaren Samanda Ekman om sex och relationer i kulturen. Varje program börjar med att de tar upp ett fiktivt par som har en sexuell relation och analyserar dem som om de varit ett riktigt par. Till sängs i kulturen har premiär den 25 juli i P1.

– Några av vår tids mest kända fiktiva par från film, tv och litteratur lägger sig i analyssoffan, tillsammans med mig och programledare Samanda Ekman där vi analyserar deras sexliv ned till minsta detalj, säger Malena Ivarsson.

Exempel på par som berörs i programmet är Frank och Claire Underwood från ”House of Cards”, Tristan och Isolde från operan och Romeo och Julia.

– Även om det handlar om fiktiva karaktärer som Frank och Claire Underwood så kretsar deras liv kring begär, lidelse, svek, kåthet, svartsjuka, passion och otrohet, så som det gör för många andra verkliga par. De fiktiva paren är tydliga exempel på hur vi själva ser på sex och relationer i våra liv, fortsätter Malena. 

Till sängs i kuturen har premiär måndag 25 juli kl. 19.03–19.35 i P1 och sänds därefter varje måndag i sammanlagt fyra avsnitt. Programmen finns även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Om Till sängs i kulturen

Samanda Ekman beskriver och sammanfattar fiktiva karaktärer och deras relation så att lyssnaren får en bra och tydlig bild av vilka dem är och hur deras situation i livet ser ut. Sedan analyserar och samtalar hon tillsammans med sexologen Malena Ivarsson om den sexuella relationen.

Om Programledarna

Malena Ivarsson är socionom, sexolog, författare och har tidigare gjort sig känd som programledare, bland annat för SVT-programmet Sköna söndag. Idag medverkar Malena regelbundet som skribent för olika tidskrifter, bland annat Aftonbladet.  

Samanda Ekman arbetar just nu som reporter för Stil i P1, men har även varit programledare för Kropp & Själ P1, Sexpodden, och Ramp i UR. 

Pressbild:

Malena Ivarsson och Samanda Ekman. Foto: Micke Grönberg/ Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/b4e22a39-1ba1-4efe-8aec-6c0f452cd170.jpg
 

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Angelika Vaskevitch, pressansvarig P1
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56 

Robert Dackegård, producent
Roger@filt.se
073-766 94 77

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista